Poradna GPS navigace


Autor: | Vloženo: 07.12.2008 000 16:29 | Témata: Poradna GPS navigace

Dotaz

Dobrý den

Chystám se pořídit automobilovou GPS navigaci. Již delší dobu zjišťuji nejrůznější informace o dostupných produktech. Na trhu je jich opravdu mnoho avšak jsem víc než zklamán přístupem mnohých prodejců, kteří nedokáží zodpovědět otázky, které by mi pomohly rozhodnout se který z výrobků vybrat. Mnohdy nevyškolený personál udává buďto zcela mylné informace nebo jen jakousi polopravdu. Rozhodl sem se s touto prosbou obrátit na Vás, respektivě Vaší prodejnu, protože mám za to, že Vy mi poradíte nejlépe.



Do produktu bych chtěl investovat maximálně 5 200,- Samozřejmě, že pokud existuje navigace s cenou nižší, ale v porovnání cena/výkon stejně kvalitní jako navigace s vyšší cenou-byl bych jen rád.

Rád bych se proto zeptal, který z vámi nabízených produktů by jste mi doporučili. Důležitý je fakt, že tato navigace bude sloužit převážně ženě a převážně v cestách po ČR (popřípadě přilehlé země jako Slovensko, Polsko, Rakousko popř. Chorvatsko). Proto bych se Vás zároveň rád zeptal co znamenají označení jako: V2, V3, Europe31, Europe31 Traffic nebo Regional. Pochopil jsem, že jde asi o označení kvality mapy, nejsem si však zcela jist, která by pro mé účely byla nejvhodnější. Zároveň bych uvítal podporu RDS-TMC. Zajímalo by mě proto, u kterých navigací je již součástí balení. Také by mne zajímalo jak mám rozumět pojmu "předplaceno na dobu 6 měsíců" s čím se setkávám především u navigací MIO.



Někteří prodejci mi dokonce nebyli schopni odpovědět na to jak velká paměť je u navigace idealní, kolik místa zaberou mapy (bereme-li v potaz, že u některých nelze připojit SD karta) ba ani jak je to s aktualizací map, stejně jako z RDS-TMC či databází radarů - jestli jsou tyto funkce zpoplatněny, nebo nikoliv.



Nazávěr bych rád uvedl, že nepreferuji žádnou značku ani velikost. Jsou pro mě rozhodující pouze kvalita map a funkce s nimiž se v kadodenním užití setkám. Dám proto pouze na Vaši radu, protože vy jste profesionálové.


Předem vám Velice děkuji za Vaší odpověď



S přáním příjemného dne

Vojtěch Novotný

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    7. ledna 2009

    Některé odpovědi na své otázky najdete v průvodci výše na této stránce. Věci týkající se parametrů pak zodpoví katalog produktů zde na Heurece.

    Osobní rada: kupte si TomTom One, případně variantu One XL s širokoúhlým displejem. Vašim požadavkům by měla vyhovovat.

    Marek Lutonský,
    www.Navigovat.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.