Poradna GPS navigace


Autor: | Vloženo: 21.08.2009 000 16:34 | Témata: Poradna GPS navigace

Aktualizace map

Vlastním tuto navigaci a chtěl bych aktualizovat mapy ČR.Již několikrát mě vedla po poli a né po silnici.Jak bych měl postupovat?

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    27. srpna 2009

    Záleží na tom, jaké mapy ČR používáte. V Garminu to může být City Navigator Europe, Topo Czech nebo Atlas Czech. Nové verze mapy jsou někdy k dispozici zdarma, jindy jsou placené. Nejlepší bude, když se obrátíte s radou na prodejce, kde jste přístroj koupil, a vezmete Garmin s sebou. Prodejce také zkontroluje, jak moc jsou mapy neaktuální.

    I s nejnovějšími mapami ale někdy pojedete po poli. Žádná mapa není a nikdy nebude dokonalá, na navigaci nikdy nelze stoprocentně spoléhat.

    Marek Lutonský
    http://www.navigovat.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (1)
    • Anonymní uživatel

      13. ledna 2010 - Anonymní uživatel

      Není to jen aktualizací map. Dříve jsem jezdil s odtahovkou do ciziny a od zaměstnavatele jsem měl kvalitní (a drahou) navigaci jiné značky, a nejaktuálnější (placené) mapy. A povedlo se jí dokonce v režimu TIR dotáhnout mě do národního parku, kde jsem se prodíral pod větvemi uzoučkou lesní cestou abych se alespoň otočil, byl tam zákaz vjezdu a navíc tam končila jakákoliv cesta (přesto, že navigace ukazovala, že cesta pokračuje) na takovém plácku s mapou, a dál vedly jen vyšlapané pěší chodníčky v lese. Bylo to v Německu. Opravdu nic není dokonalé, ale v 99% vás spolehlivě dovede 1000km daleko bez problému. Bylo to jediné větší zaškobrtnutí (i když poměrně nepříjemné) za roky provozu. Rozhodně to ale není vinou přístroje, ale vždy mapy se kterou pracuje. Proto se jistě vyplatí mít alespoň základní (neplacené) aktualizované mapy.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.